Denis De Gloire

WERKEN     I     BIOGRAFIE    I    CV 

BIOGRAFIE

Denis de Gloire geboren in Waregem op 16/4/1959 met als opleiding huisschilder 73-77, leeft en werkt in Waregem. 

Hij schildert de twee uitersten van abstractie, action-painting en geometrisch werk. Geïnspireerd door de grootheden uit de jaren 1940~1970 maakt hij al schilderijen sedert 2002. In 2012 in het Belfort te Brugge heeft hij een Hommage aan Jackson Pollock tentoongesteld. Verder heeft hij meerdere Expo´s gedaan waaronder Amsterdam, Monaco, Moskou, Parijs, Brussel, Oostende, Knokke, Nieuwpoort, Oostende en zijn thuisstad Waregem.

Quote Theartcouch

“Het lijkt of de geest van Miles Davis of Herbie Hancock in De Gloire’s atelier waait. Koortsige jazz, kolkend, draaiend en funky. Ongrijpbaar, onorthodox en explosief. Zijn werk leest als een soort polyfonie voor meerdere stemmen. Het brengt hem in een soort trance-achtige trip waarmee hij de taal van de schilderkunst oprekt en uit het onbevangene schoonheid puurt, vol liefde voor het vak.

Quote Stephani Grilli – kunstcritici New York Times

“Denis de Gloire slaagt er in de term en de gedachte ‘action painting’ een frisse en verbazingwekkende hedendaagse allure te verlenen”

CV

Boeken:

2012 – Color Constructor
2019 – De Gloire Paintings

Vertegenwoordigd door:

Art Symbol (Paris), Deve Gallery (Moscou), Never Give Up (Knokke), Colette (Nieuwpoort) Anmigo (Oostende), Art Impressie (Latem)

Pers:

Cultuurbijdrage De Morgen
Onder De Toren
TV: Relax Publi Reportage – TV-Limburg 2020
TV: Iedereen Beroemd – VRT
TV: Moscou cult
TV: Gazprom – Astrachan