Expositie: Wesley Haex – Face Me

Arvada Art Gallery staat erop ook jong talent de kans te geven en een eerste in deze rij willen wij U graag voorstellen om kennis te komen maken met de werken van Wesley Haex. Hier in zijn eerste Solo tentoonstelling van iemand waar wij van overtuigd zijn dat je hem in de toekomst nog zal zien.

Wesley Haex is geboren te Bree, BE, 1996 en woonachtig te Oudsbergen. In zijn huidige werk speelt de vraag hoever kan men zichzelf naar anderen open stellen en hoeveel van deze elementen kan je terug vinden in jezelf als toeschouwer? Een innerlijke wereld van dromen, gedachten, ideeën en standpunten gevisualiseerd in een (zelf)portret.

Onlangs gerecenseerd door niemand minder dan Gideon Kiefer. Hij schreef als volgt:

“Bij de schilderijen van Wesley bleef ik meteen even stilstaan. Doorgedreven figuratie vs abstractie. Hij maakt vaak gebruik van het (zelf)portret en doet dat op een zeer persoonlijke, gevarieerde manier met een vleugje Sigmar Polke of wat Neo Rauch. Er zitten dus Duitse invloeden in zijn werk. Zo ook zijn Ode aan Otto Dix bijvoorbeeld. Ook zijn gebruik van grafische motieven in combinatie met de surreële figuratie werkt zeer goed en voegt een bizarre gelaagdheid toe aan zijn schilderijen.”

Dus van harte welkom en hou het veilig.